İMPLANT TEDAVİSİ

İmplant tedavisi ile eksik dişiniz kalmıyor...

Dental implantlar kaybedilen dişlerin yerini doldurmak amaçlı tedavi prosedürlerinde uygulanan titanyum esaslı yapay diş kökleridir. İmplantların üzerine sabit porselen diş ya da hareketli protezler uygulanabilmektedir. Yani doğal diş köklerinden faydalanılarak yapılan hemen hemen tüm tedavi yöntemleri mümkün olabilmektedir. Hastanın ihtiyaçları doğrultusunda uygun olan tedavi yöntemi diş hekimi tarafından belirlenmektedir.

İmplant uygulaması nasıl yapılır?

İmplant uygulamalarında en önemli kriter yeterli hacimde ve sertlikte çene kemiğinin bulunmasıdır. İmplant yapılması planlanan bölgede yeterli seviye ve yoğunlukta kemik bulunmaması durumunda kemik greftlerinden faydalanılmaktadır.
İmplant, sadece müdahale gereken bölge lokal olarak uyuşturularak yapılır. Hastanın sistemik durumuyla ilgili özel bir engel olmadıkça implant uygulaması yapılabilmektedir. İyileşme süreci; implantın yapıldığı bölgeye, implant sayısına, implant dışında ek müdahaleler olup olmamasına, kemik seviyesine ve kemik grefti kullanılmasına bağlı olarak bir kaç haftadan 4-5 aya kadar değişebilmektedir. Hastalar implant uygulamasından bir gün sonra doktorun tavsiyeleri doğrultusunda normal yaşantılarına devam edebilmektedir. İmplantların iyileşme sürecinde, hasta daimi dişlerine kavuşana kadar hastanın durumuna uygun olan geçici bir protez uygulaması yapılır. Hem estetik hem de fonksiyonel anlamda hastanın bekleme sürecinde dişsiz kalmasıyla ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçilmiş olur.

Uygulamadan sonra nelere dikkat edilmeli?

Başarılı implant uygulamaları, evde hastanın oral hijyenine dikkat etmesi ve düzenli doktor kontrollerini aksatmaması durumunda gerçek dişler kadar uzun ömürlü olabilmektedir. İmplantın başarısında ameliyat süreci kadar üzerine uygulanan protetik tedavinin uygunluğu da etkilidir. Başarısız protetik uygulamalar çok iyi bir operasyonla başarılı bir şekilde uygulanmış bir implantın zarar görmesine ya da kaybedilmesine yol açabilir.